Volonterski centar Istra

Klub mladih volontera

O KLUBU

Volonterski centar Istra i Udruga ZUM su 2017. godine u sklopu projekta "Volontiranje - snaga mladih", kroz financijsku potporu Grada Pule, pokrenuli prvi Klub mladih volontera koji je nastao s ciljem okupljanja mladih volontera te onih koji tek žele postati u razmjeni mišljenja, iskustva i ideja, organizacije zajedničkih volonterskih inicijativa te stjecanja novih prijateljstava.

Klub mladih volontera zamišljen je kao mjesto susreta i podrške svima koji ne žele biti samo pasivni promatrači već se žele uključiti i aktivno doprinijeti da naša lokalna zajednica bude bolje povezana, a njeni potencijali prepoznati.

Klub mladih volontera otvoren je i dostupan svima u dobi od 15 do 30 godina koji imaju malo slobodnog vremena te ga žele utrošiti na unapređenje lokalne zajednice.

Klubu se možete pridružiti putem Facebook grupe Klub mladih volontera Pula ili prijavom kroz volontersku bazu, a više informacija možete dobiti putem e-maila tihana@vci.hr.

AKTIVNOSTI U 2018. GODINI

Najava: predavanje za mlade "Mitovi o prehrani" 

Klub mladih volontera/ki Pula želi dobiti odgovore na razna pitanja o prehrani. Tim povodom, u ponedjeljak, 5.3.2018. u 18 sati u prostoru Udruge ZUM (Flavijevska 8, Pula), u goste nam dolazi Savjetovalište za prehranu Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije s predavanjem za mlade "Mitovi o prehrani".

Više pročitajte u našoj rubrici "Novosti".

Večer poezije u Rojcu 

Klub mladih volontera/ki Pula organizirao je Večer poezijeu subotu, 17.2.2018., od 19 sati, u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc.

U iznimnom ugođaju čitanja poezije, sudjelovalo je više od 15 (uglavnom mladih) ljudi, od kojih je 8 čitalo poeziju na čak 10 različitih jezika, i sve uz pratnju gitare.
Više pročitajte u našoj rubrici "Aktivnosti".

Volonterska akcija: "Samo ljubav, ništa nasilje!" 

Klub mladih volontera/ki u suradnji sa Sigurnom Kućom Istra, organizirao je u srijedu, 14.2.2018., od 11 do 14 sati, na glavnoj pulskoj tržnici.

Cilj ove volonterske akcije bio je potaknuti i osvijestiti građane/ke Pule o problemu nasilja te ih upoznati s institucijama gdje mogu dobiti pomoć i podršku.

Fotografije i više o održanoj volonterskoj akciji pročitajte u našoj rubrici "Novosti".

AKTIVNOSTI U 2017. GODINI

Filmska večer 

U sklopu svojih aktivnosti, a ususret božićnim blagdanima i za prvi (kalendarski) dan zime, Klub mladih volontera organizirao je filmsku večer pod nazivom Dolazi zima! (Ponesi svoju deku). Filmska večer održala se u prostoru Udruge ZUM, na adresi Flavijevska 8, u četvrtak, 21.12.2017.

Obilježavanje Međunarodnog dana volontera

Prva aktivnost Kluba mladih volontera, bila je osmišljavanje, organiziranje i provedba Međunarodnog dana volontera, 5.12.2017., u Dnevnom boravku DC-a Rojc.

Kako nam je bilo i što smo radili, pročitajte na našim stranicama te u medijima koji su nas popratili: