Volonterski centar Istra

The Key

O PROJEKTU

Započeli smo s provedbom novog međunarodnog projekta!

Projekt "The Key: developing methodology for younger adults education" strateško je partnerstvo Volonterskog centra Istra s organizacijama Zavod BOB (Ljubljana, Slovenija), Conversas Associação Internacional (Lisabon, Portugal) i Institute Perspectives (Svishtov, Bugarska). 

Financira se kroz program Erasmus+, područje KA204 Strateška partnerstva u obrazovanju odraslih, a traje od 1.9.2019. do 31.8.2022.

Projekt je usmjeren razvijaju novih, inovativnih i komplementarnih metodologija za aktivaciju mladih u ranoj odraslosti (25-35 godina) te osnaživanje i podržavanje njihovog prijelaza u odraslost.

Kroz ovo partnerstvo istaknut ćemo situaciju mladih u ranoj odraslost koji se suočavaju s teškoćama u prijelazu u odraslost na dvije razine:
- društvena razina s mjerama za olakšavanje prijelaza u odraslost (stanovanje, zapošljavanje...) kroz koju ćemo stvoriti memorandume na nacionalnim razinama u državama/ regijama partnerskih organizacija (pregovori s donositeljima politika, dijalog s različitim dionicima društva...)
- razina rada s pojedincima i grupama koje se suočavaju s ovom situacijom (programi podržavanja koji naglašavaju njihove potrebe) kroz koju ćemo razviti metodologiju za aktivaciju mladih u ranoj odraslosti i osnaživanje kako bismo pomogli odraslim edukatorima u podržavanju pojedinaca u njihovom prijelazu u odraslost.

Primarni sudionici The Key projekta su odrasli edukatori i drugi stručnjaci koji rade s mladima u ranoj odraslosti u području neformalnog obrazovanja.

Kroz projekt, razvit ćemo 4 intelektualna rezultata:

- Methodology for younger adults activation and empowerment (Metodologija za aktivaciju i osnaživanje mladih u ranoj odraslosti)

- Toolkit for younger adults activation and empowerment (Skup alata za aktivaciju i osnaživanje mladih u ranoj odraslosti)

- OER on Moodle platform (Open Educational Resources - Otvoreni obrazovni resursi na Moodle platformi)

- Memorandum for stakeholders and decision makers (Memorandum za dionike i donositelje odluka) 

Više o projektu čitajte na službenim stranicama Erasmus+ programa (dostupno ovdje, na engleskom jeziku).

***

Dokumenti:

Toolkit for Younger Adults Activation and Empowerment (3.9 MB)