Volonterski centar Istra

Volontiranje To Go

ZAVRŠEN PROJEKT

O PROJEKTU 

Projekt Volontiranje To Go provodio je Centar za građanske inicijative Poreč u partnerstvu s Društvom Naša djeca Poreč, Volonterskim centrom Istra i Turističko-ugostiteljskom školom Antona Štifanića

Cilj projekta je izgraditi i ojačati kapacitete škole i organizatora volontiranja u zajednici za održivo uključivanje srednjoškolaca/ki u volontiranje, kroz: 

  • izgradnju interaktivne web platforme, 
  • edukaciju, 
  • izradu programa volontiranja, 
  • mentorstva i međusobnu suradnju i 
  • uvrštenje teme volontiranja u školski kurikulum. 

Projektom Volontiranje To Go želi se približiti volonterstvo svima koji će kroz par klikova moći svoje interese, hobije i želje pretvoriti u korisno za zajednicu. 

Projekt je započeo u lipnju 2017. te je trajao do svibnja 2019., a provodio se na području grada Poreča.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

POREČ: OBILJEŽEN DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Pod geslom „Bi li ti obukao/la svoju rozu majicu?“, 27.02.2019. godine u Poreču, obilježen je Dan ružičastih majica, posvećen prevenciji vršnjačkog nasilja.

Uz brojne volonterske aktivnosti koje su prethodile obilježavanju samog Dana, postavljena je i "Aleja ružičastih majica".

Više o obilježavanju Dana te popratne fotografije pogledajte ovdje.

Objavljeno: 27.02.2019.

POREČ: OTVORENA IZLOŽBA "SVA LICA LJUBAVI"

U četvrtak, na dan Valentinova - 14.2.2019., u foajeu Pučkog otvorenog učilišta Poreč otvorena je izložba radova porečkih srednjoškolaca/ki, "Sva lica ljubavi".

Izložba je organizirana kao jedna od volonterskih akcija organizirana u okviru projekta „Volontiranje To Go“. Više čitajte ovdje.

Objavljeno: 14.02.2019.

POZIV: OTVORENJE IZLOŽBE "SVA LICA LJUBAVI"

Pozivamo vas na otvorenje izložbe "Sva lica ljubavi", koja će se održati 14.2.2019. u 17 sati u foajeu Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Više čitajte ovdje.

Objavljeno: 12.02.2019.

POREČ: ODRŽANE PRVE RADIONICE U SKLOPU PROJEKTA "VOLONTIRANJE TO GO"

U sklopu projekta "Volontiranje To Go" održane su prve radionice s učenicima/cama Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč.

Radionice su održane 21. i 22.3.2018. godine, a vodile su ih Aleksandra Lera iz Volonterskog centra Istra te Dajana Bošnjak iz TUŠ Antona Štifanića Poreč.

Više o radionicama čitajte u rubrici "Novosti".

Objavljeno: 23.03.2018.

POREČ: VCI NA DANIMA OTVORENE NASTAVE U TUŠ ANTONA ŠTIFANIĆA

U četvrtak, 19. travnja 2018., na Danima otvorene nastave, koju je u razdoblju od 19. do 20. travnja 2018. godine organizirala Turističko - ugostiteljska škola Antuona Štifanića Poreč u suradnji sa različitim akterima u lokalnoj zajednici, Volonterski centar Istra, sudjelovao je kroz održavanje interaktivnih radionica „Kako volontirati u zajednici?“

Više čitajte u rubrici "Novosti".

Objavljeno: 20.04.2018.

POREČ: PREDSTAVLJANJE VOLONTERSKIH PROGRAMA UDRUGA I USTANOVA 

U ponedjeljak, 12.2.2018., godine se u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Poreč održalo predstavljanje volonterskih programa polaznika/ca edukacije za koordinatore/ice volontera/ki, koje se održava u sklopu projekta "Volontiranje To Go!", čiji je nositelj Centar za građanske inicijative Poreč, a partneri Turističko ugostiteljska škola Antuna Štifanića Poreč, Volonterski centar Istra i Društvo Naša Djeca Poreč.

Više čitajte u rubrici "Novosti".

Objavljeno: 13.03.2018.

POREČ: ODRŽANA EDUKACIJA ZA KOORDINATORE/ICE VOLONTERA/KI 

U sklopu projekta "Volontiranje To Go", 13.10.2017. je započeo 1. od 2 modula unutar ciklusa edukacija za koordinatore/ice volontera/ki, koji je ukupno trajao 4 dana. Opći dio edukacije završio je 4.11.2017., dok se za školske koordinatorice održao i dodatan (napredan) modul 6.10.2017. te 27.11.2017.

Više o edukaciji pročitajte u rubrici "Novosti".

Objavljeno: 28.11.2017.

POREČ: SUSRET ORGANIZATORA VOLONTIRANJA

U okviru projekta "Volontiranje To Go" u Poreču je 30. lipnja 2017. godine održan susret organizatora volontiranja i drugih udruga i ustanova s Poreštine, zainteresiranih za sudjelovanje u projektnim aktivnostima.

Više pročitajte u rubrici "Novosti".

Objavljeno: 01.07.2017.

POREČ: UPITNIK ZA ORGANIZATORE VOLONTIRANJA

U suradnji s Centrom za građanske inicijative Poreč, nositeljem projekta "Volontiranje To Go" na kojem je VCI jedan od partnera, osmislili smo Upitnik za organizatore volontiranja u Poreču i okolici i one koji to žele postati.

Više pročitajte u rubrici "Novosti", a upitnik možete ispuniti ovdje.

Objavljeno: 25.06.2017.

VOLONTIRANJE TO GO: SASTANAK PARTNERA

U Poreču je 6. lipnja 2017. održan prvi sastanak partnerskih organizacija projekta "Volontiranje To Go".

Koji su bili ciljevi sastanka, pročitajte u rubrici "Novosti" na našoj mrežnoj stranici.

Objavljeno: 09.06.2017.