Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

26.03.2015.

Fokusna grupa o socijalno isključenim roditeljima


Uz naše redovne aktivnosti razvoja volonterstva u Istri i pružanja tehničke podrške organizatorima volontiranja i volonterima članovi Volonterskog centra Istra sudjeluju i u raznim drugim procesima. Tako smo 23. ožujka, sudjelovanjem Predsjednice VCI Danijele Ustić pomogli i projekt Vizije.

U okviru projekta VIZIJE - Volonteri za roditelje i djecu, čiji je nositelj udruga Roditelji u akciji - RODA http://www.roda.hr/hr, u Puli je 23. ožujka 2015. održana fokusna grupa sa sedam predstavnica organizacija civilnog društva s područja Istre. Fokusne grupe održale su se u 4 županije, s predstavnicama centara za socijalnu skrb i organizacija civilnog društva, a tema u svim grupama bile su postojeće i potrebne socijalne usluge za socijalno isključene roditelje te suradnja različitih društvenih aktera u pružanju takvih usluga. 


Projekt VIZIJE trenutno uključuje 36 volonterki i volontera koji, uz praćenje i podršku mentora, kao dio mobilnih timova pružaju pomoć i podršku roditeljima iz osjetljivih skupina na području tri županije (Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Virovitičko-podravska). Volontiranjem ujedno mladi nezaposleni stručnjaci stječu radno iskustvo i unaprjeđuju svoje profesionalne kompetencije. Više o samom projektu i općenito o volontiranju možete pročitati ovdje.