Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

22.04.2015.

Radionica -Mogućnosti djelovanja kroz razvoj različitih društveno-poduzetničkih modela / Razvoj poslovnog plana

S ciljem promišljanja održivosti i unapređenja volonterskih usluga u zajednici, Volonterski centar Istra sudjelovao je u dvodnevnoj radionici o društvenom poduzetništvu u organizaciji Saveza udruga Rojc iz Pule i Saveza udruga Molekula iz Rijeke.

Kroz intenzivan praktični rad na radionici propitivali smo mogućnosti za udruživanje i podizanje kvalitete usluga Volonterskog centra Istra u zajednici i učili o društvenom poduzetništvu koje se sve intenzivnije spominje kao model za samoodrživost organizacija u zajednici.
Kao i uvijek, proaktivni, razvijali smo poslovne planove za razvoj i mobilnost socijalnih usluga u Istarskoj županiji obzirom da se naš rad na području volonterstva i događa u najvećoj mjeri na području socijalnih usluga.

Vrijedna znanja i mogućnosti suradnje s raznim dionicima koje smo na radionici upoznali nadamo se u najskorijem roku primjeniti i u praksi u našoj županiji.

Radionica "Mogućnosti djelovanja kroz razvoj različitih društveno-poduzetničkih modela / Razvoj poslovnog plana" održala se u razdoblju od 20.do 22. travnja,u Rijecu u društvenom centru Molekula. mogućnostima i perspektivama koja će se održati u Puli.

Projekt “Društveno poduzetnički generator”, Savez udruga Rojca i Savez udruga Molekula provode u okviru instrumenta “Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj”. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda – operativni program Razvoj ljudskih potencijala i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske

Fotke