Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

17.06.2015.

Istraživanje o ulozi i zadacima koordinatora volontera – ispunite upitnik!

Traže se osobe s "volonterskim" iskustvom da svojim povratnim informacijama, dojmovima i idejama pomognu razvoj volonterstva u Europi.

 Kako?
Za početak, rješavanjem upitnika koji će svojim rezultatima pomoći unapređenju volonterskih programa (upitnik možete naći OVDJE).

Što, zašto, gdje i tko?
Udruga za razvoj civilnog društva SMART, u partnerstvu s organizacijama Pro Vobis iz Rumunjske, Nacionalnim volonterskim centrom OKA (Mađarska), Platformom volonterskih centara i organizacija (Slovačka) i Nacionalnim volonterskim centrom Brīvprātīgais.lv (Latvija), provodi projekt Wake-Up Call: Volunteer Manager Role (Poziv na buđenje: uloga koordinatora volontera). Projekt je financiran sredstvima Europske unije kroz program Erasmus +.

Cilj je ovog projekta, a i upitnika povećati kvalitetu rada s volonterima i procesa upravljanja volonterima, stvaranjem profesionalnog profila koordinatora volontera, izradom standarda kvalitete za menadžment volontera, razvijanjem kurikuluma edukacije za koordinatore volontera i razvojem procedura i instrumenata za vrednovanje kompetencija koordinatora volontera.
Upitnik se ispunjava u svih 5 zemalja partnera na projektu, a ispitaniku oduzima 15-ak minuta.

Više o projektu možete pronaći OVDJE.