Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

08.09.2015.

Festival volonterstva u Puli

U Puli je u subotu, 5. rujna 2015., održan Festival volonterstva na kojem je, uz veliki broj posjetitelja, sudjelovalo tridesetak udruga i ustanova s područja Istre. Ovaj vrijedni festival organizirali su Hrvatski Crveni križ i Crveni križ Istarske županije, u suradnji s Volonterskim centrom Istra, a kao jednu od završnih aktivnosti projekta Vol.UP (Volume UP for Volunteering).

Osnovni cilj Festivala bio je što većem broju građana predstaviti rad organizacija koje se bave skupinama naših sugrađana u riziku od socijalne isključenosti (starijima i nemoćnima, osobama s invaliditetom, djecom s teškoćama u razvoju ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi, žrtvama nasilja, beskućnicima...) i upoznati ih s otvorenim volonterskim mjestima na području Istre tj. pozvati ih na volontiranje. Sva volonterska mjesta su, za one koji nisu mogli posjetiti Festival, opisana i kroz on-line bazu VCI-ja. Osim radnog dijela, koji je također bio odlična prilika za druženje građana, korisnika i volontera, Festival je na pulskoj tržnici ponudio i bogat zabavni program - glazbu, ples, glumu, pa čak i cirkuske točke. Više o Festivalu volonterstva pročitajte (i razgledajte fotografije :)) ovdje.

O svim rezultatima projekta Vol.UP možete se informirati na stranicama HCK-a, čija baza broji više od 10.000 volontera, od kojih je oko polovica mladih!

Fotke