Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

24.05.2016.

VCI u akciji: Hrvatska volontira 2016.

Tunarica - volonterska ekipa

Kao što već znate  (ili ćete saznati ovdje), manifestacija Hrvatska volontira pokazala se vrlo uspješnom i ove godine! Diljem Hrvatske su se organizirale šarolike aktivnosti, od uređivanja dječjih igrališta i održavanja radionica do onih manje konvencionalnih, kao što su pletenje pletenica, žongliranje i čitanje (o) psima, a sve s ciljem promocije volonterstva, ukazivanja na različite probleme (i moguća rješenja) te rješavanja onih problema koji su rješivi već poludnevnim volonterskim radom. Sve aktivnosti možete pogledati u aplikaciji Hrvatska volontira.

U Istri je u tjednu Hrvatska volontira 2016., od 16. do 21. svibnja, održana najmanje 21 aktivnost, a Volonterski centar Istra suorganizirao je i sudjelovao u tri aktivnosti

* u radionici sa srednjoškolcima "Otvaramo mogućnosti!" u suradnji s Društvom invalida Poreč,  

* u akciji pripreme ljetnog kampa u Tunarici s udrugama Alfa Albona i Labin Art Express XXI te 

* u obilježavanju 20 godina Europske volonterske službe (EVS) s Udrugom za mlade Alfa Albona. 

Aktivnosti provedene u suradnji s udrugom Alfa Albona dio su zajedničkog projekta "Razvoj volonterstva na Labinštini", koji provodimo u partnerstvu s Gradom Labinom i Općinom Raša te uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih. Naravno, i ove smo godine, suradnji s Hrvatskom mrežom volonterskih centara i regionalnim Volonterskim centrom Rijeka, organizatorima u Istri kojima je to bilo potrebno bili pomoć u korištenju aplikacije Hrvatska volontira i dostavljali promotivne materijale.

Dio atmosfere i rezultata volonterskih aktivnosti možete vidjeti na fotografijama :)