Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

02.12.2016.

Aktivnosti povodom Međunarodnog dana volontera

Bliži se Međunarodni dan volontera!

Osim što dobivamo i šaljemo čestitke, u VCI-ju pripremamo nekoliko aktivnosti kojima ćemo obilježiti taj poseban dan.

U ponedjeljak, na sam Međunarodni dan volontera, u Puli organiziramo predstavljanje mogućnosti lokalnog i međunarodnog volontiranja mladih. Mladima (srednjoškolcima/kama i studentima/cama) će se, uz VCI, predstaviti udruge ZUM, Društvo distrofičara Istre i Naš san njihov osmijeh te Gradsko društvo Crvenog križa Pula i javna ustanova Pula Film Festival. Sve organizacije će predstaviti svoja volonterska mjesta u Puli, a udruga ZUM i mogućnosti koje nudi program Europske volonterske službe (EVS). Suorganizatori predstavljanja, koje će se održati 5.12. u podne u Gradskoj vijećnici, su VCI, ZUM, Grad Pula i Savjet mladih Grada Pule.

U srijedu, 7.12., u Rovinju ćemo održati radionicu o volonterstvu za starije učenike/ce TOŠ-SEI B.Benussi. Radionica uključue puno interakcije, zabave i poticaja za volontiranje :), a vodit će je suradnica VCI-ja Martina Kovačev.

U četvrtak, 8.12., s početkom u 10 sati, u Rovinju organiziramo okrugli stol "Volonterstvo u Rovinju" i sastanak dionika u području volonterstva, u suradnji s Gradom Rovinjem i udrugom Centar M.A.R.E. Osim osnovnih pojmova iz volonterstva i vođenja volonterskih programa i volontera, organizatori volontiranja s Rovinjštine će iznijeti svoja iskustva i raspravljati o mogućnostima unaprjeđenja volonterstva u svojoj lokalnoj zajednici. Nakon "priče" slijedi nam i fizički rad - sudionici/ce okruglog stola i sastanka će se volonterski uključiti u aktivnost pripreme humanitarnih paketa Gradskog društva Crvenog križa Rovinj.

Ove tri aktivnosti dio su projekta "Volontiranjem do sebe i drugih" koji u partnerstvu provode Volonterski centar Istra, udruge ZUM i Centar M.A.R.E., Grad Pula i Grad Rovinj, a sufinancira se sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Dio aktivnosti VCI-ja financira se iz Proračuna Istarske županije za 2016. godinu.

U četvrtak ćemo se također pridružiti okupljanju volontera u palijativnoj skrbi koji organizira Liga protiv raka Pula, u okviru projekta koji se sufinancira iz Proračuna Istarske županije za 2016. godinu. Osim radi druženja i odavanja priznanja volonterima na vrlo zahtjevnim volonterskim mjestima, VCI će se tamo naći i kao suradnik u evaluaciji i razvoju volontiranja u palijativnoj skrbi u Istri.

Iako ne dvojimo da će nam sve ove aktivnosti, iako radne, biti i zabavne, potrudit ćemo se Međunarodni dan volontera obilježiti i "čisto" zabavnim aktivnostima - što i vama želimo :)

Fotke