Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

25.06.2017.

Volontiranje na Poreštini: stanje i potrebe

U okviru projekta Volontiranje To Go (nositelj Centar za građanske inicijative Poreč) organiziramo sastanak postojećih i potencijalnih organizatora volontiranja 30.6.2017. u 10h u prostoru Gradske vijećnice u Poreču. Tom ćemo prilikom predstaviti ciljeve projekta i mogućnosti sudjelovanja i suradnje kroz planirane aktivnosti kao što su edukacija za koordinatore/ice volontera, mentoriranje organizacija u izradi volonterskih programa, privlačenje mladih volonterki i volontera, zajedničko organiziranje volonterskih akcija tijekom manifestacije Hrvatska volontira...

Kako bismo bolje razumjeli kapacitete, iskustva i potrebe neprofitnih organizacija, osmislile smo upitnik za organizatore volontiranja s Poreštine koji je ujedno i iskaz interesa za sudjelovanje na sastanku, a možete ga ispuniti ovdje.

Inače Poreč dobro stoji s izvještavanjem o organiziranom volontiranju. Vjerojatno već znate da organizacije koje u svoj rad uključuju volontere obavezno o tome jednom godišnje izvještavaju nadležno ministarstvo. Svoja izvješća je za 2016. godinu podnijela 91 neprofitna pravna osoba s područja Istarske županije, a među njima i šest udruga i jedna ustanova iz Poreča. S obzirom na udio porečkih izvješća, broj volontera/ki i volonterskih sati o kojima su organizatori izvijestili je veći od očekivanih: u Poreču su u 2016. godini volontirale čak 463 osobe i u volontiranje uložile 13.645 sati svog dragocjenog vremena. Bravo za Porečanke i Porečane!

Fotke