Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

03.04.2018.

Pula: Održan prvi modul izobrazbe "Menadžment volonterskih programa" (PORIV)

U razdoblju od 28. do 30. ožujka 2018. godine, u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc u Puli,  održan je 1. modul izobrazbe Menadžment volonterskih programa s ciljem razvijanja, odnosno unaprjeđenja kompetencija djelatnika/ca organizatora volontiranja u svrhu daljnjeg razvoja i unaprjeđenja volonterskih programa uključenih organizacija. Na izobrazbi je sudjelovalo 12 predstavnika/ca udruga i javnih ustanova, koji su tijekom izobrazbe upoznati/e s konceptom volontiranja, motivacijom volontera i organizatora volontiranja, ulogom koordinatora volontera u organizaciji, ciklusom menadžmenta volontera, pravima i obvezama volontera i organizatora volontiranja, opisima volonterske pozicije te odgovarajućim strategijama za pronalaženje volontera. Sudionici/ce su iskazali/e visok stupanj zadovoljstva mogućnošću iskustvenog učenja te stvorenom ugodnom, ali radnom atmosferom. Izobrazbu su vodile trenerice Marta Hauser i Tamara Fabac, ispred Udruge za razvoj civilnog društva SMART - Volonterski centar Rijeka, te Aleksandra Lera ispred Volonterskog centra Istra.

Izobrazba Menadžment volonterskih programa dio je projekta PORIV - podrška razvoju infrastrukture volonterstva, koji Udruga za razvoj civilnog društva SMART - Volonterski centar Rijeka provodi u partnerstvu s Volonterskim centrom Istra, Carpe diem – udrugom za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih, Domom za odgoj djece i mladeži Rijeka i Hrvatskim centrom za razvoj volonterstva, u razdoblju od 1. lipnja 2017. godine do 31. svibnja 2019. godine.

U okviru projekta održat će se jednodnevna radionica o Potvrdi o kompetencijama stečenim kroz volontiranje, prezentacija Standarda kvalitete volonterskih programa za organizatore volontiranja i radionica za volontere Biti volonter/ka. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane organizatore volontiranja i volontere da prate naše web i Facebook stranice kako bi se na vrijeme informirali o održavanju aktivnosti.

Projekt je financirala Europska unije iz Europskog socijalnog fonda i sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Fotke