Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

13.05.2019.

Pula: Završen Europski tjedan mladih

Klub mladih volontera, koji djeluje pod udrugom ZUM i Volonterskim centrom Istra u sklopu projekta "Volontiranje snaga mladih", ove je godine osmislio aktivnosti u sklopu Europskog tjedna mladih.

Tom prilikom, Klub mladih volontera osmislio je i održao različite aktivnosti s ciljem promoviranja demokracije kroz aktivno građanstvo, sudjelovanje mladih u zajednici, volontiranje i promoviranje prilika za mobilnost mladih. 

Ove godine održalo se:
Poljska večer, u četvrtak, 25.4.2019.
"How to Travel for Free" prezentacija iskustava mobilnosti mladih, u utorak, 30.4.2019.
Ulična rasprava u Flanatičkoj ulici "Što biste promijenili u Europi?", u petak, 10.5.2019. (datum pomaknut zbog loših vremenskih uvjeta)
#Plogging: Volonterska akcija čišćenja plaže Marlera, u subotu, 11.5.2019. (datum pomaknut zbog loših vremenskih uvjeta)

U organizaciju Tjedna mladih aktivno se uključilo 6 volontera i volonterki iz Kluba mladih volontera/ki, a ukupno je sudjelovalo preko 40 mladih.

Ovim putem od srca zahvaljujemo svim volonterima i volonterkama na angažmanu! :)

Obilježavanje devetog izdanja Europskoga tjedna mladih održalo se diljem Europe u razdoblju od 29. travnja do 5. svibnja 2019. godine. Tijekom Tjedna mladih održalo se preko 1000 događaja u 35 država, sudionica programa Europske unije Erasmus+, za čiju su koordinaciju i organizaciju zaslužne nacionalne agencije za provedbu programa Erasmus+ u suradnji s informacijskom mrežom za mlade Eurodesk. Ovogodišnji Tjedan mladih okupio je više od 110.000 mladih.

Tema ovogodišnjeg Tjedna mladih bila je "Demokracija i ja". Fokus Tjedna mladih bilo je sudjelovanje mladih u donošenju odluka i sudjelovanje u demokratskim procesima, uoči predstojećih izbora za Europski parlament (23. do 26.5.2019.), te aktivno građanstvo i sudjelovanje mladih u zajednici, kao i prilike za mobilnost mladih. Europski tjedan mladih je i platforma za isticanje aktivnosti i prilika za mlade koje nudi europski programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti. Ovo događanje također predstavlja priliku za predstavljanje primjera uspješnih priča iz programa Erasmus+.