Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

13.05.2019.

Ližnjan: Održana volonterska akcija čišćenja plaže na Marleri

U subotu, 11.5.2019., Klub mladih volontera organizirao je #Plogging: Volontersku akciju čišćenja plaže na Marleri.

Akcija se održala kao jedna od aktivnosti koje je Klub organizirao u sklopu ovogodišnjeg Europskog tjedna mladih.

Ukupno 12 volontera i volonterki okupilo se kako bi zajedničkim snagama očistilo ovu prekrasnu plažu, ali izuzetno zapuštenu i onečišćenu. Osim što bile vidljive hrpe smeća koje su nemarni ljudi s namjerom upravo tamo pustili, izgleda kao da ovoj plaži ni morske struje ni vjetar nisu pomogli pa smo zatekli veće količine smeća i uz samo more i nešto dalje od mora. 

Međutim, vrijedne ruke naših volontera/ki skupile su čak 5m³ različitog miješanog otpada, u kontejner za krupni otpad (tzv. "baja"), kojeg je dovelo poduzeće Herculanea, koje je angažirala Općina Ližnjan.

Ovim putem želimo od srca zahvaliti:

1. Općini Ližnjan na suradnji, podršci i pomoći u organizaciji akcije te u osiguravanju kontejnera, vreća za sakupljanje otpada, rukavica te roštilja i zakuske za volontere/ke nakon akcije.

2. Projektu "Od izvora do mora", kojeg vodi Coca‑Cola HBC Hrvatska d.o.o. na promoviranju akcije, doniranim majicama, vrećama i rukavicama.

3. Svim volonterima i volonterkama koji su sudjelovali i poklonili svoje vrijeme i trud za naš planet Zemlju! :)

Nadamo se uskoro sličnim okupljanjima u istoj, ili još boljoj, atmosferi! :)

Klub mladih volontera provodi se kao aktivnost projekta "Volontiranje - snaga mladih" koji je sufinanciran od strane Grada Pula kroz Javni poziv za financiranje programa, projekata, manifestacija i aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge i ostale neprofitne organizacije na području Grada Pule-Pola u 2019.