Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

29.11.2019.

Šibenik: Klub mladih volontera/ki osvojio 1. nagradu u projektu "Od izvora do mora"

Klub mladih volontera/ki osvojio je 1. nagradu u Coca-Colinom projektu "Od izvora do mora" te tako osvojio priznanje u iznosu od 15.000,00 kuna.

U petak, 29. studenog 2019. u Šibeniku, trećega dana konferencije 48 sati – 11. susret gradonačelnika i poduzetnika koja se održala u Amadria Parku od 27. do 29. studenog, Coca-Cola je najboljim ovogodišnjim akcijama čišćenja dodijelila nagrade.

Upravo 1. nagradu osvojio je Klub mladih volontera/ki za akciju čišćenja plaže Marlera u Ližnjanu koju su organizirali u sklopu Europskog tjedna mladih 11. svibnja 2019. godine. Volonteri/ke ove predivne akcije prikupili su čak 700 kilograma otpada, odnosno 64 kilograma po sudioniku, kojih je bilo 11 te su pokazali da se sve može, kada se "male" ruke slože!

Klub mladih volontera/ki djeluje od 2017. godine, pod projektom "Volontiranje - snaga mladih", kojeg vode Volonterski centar Istra i Udruga ZUM, i dosad su organizirali brojne volonterske aktivnosti i aktivnosti za unapređenje provođenja slobodnog vremena mladih u Puli i okolici.

U ime udruga, u Šibenik su veselo otputovali upravo volonteri i volonterke iz Kluba - Katharina Mikulić, Alen Mišan, Patrik Prenc i Darija Škare, koji su sudjelovali u svečanosti i preuzeli nagradu.

„Izuzetno nam je drago što smo osvojili ovu nagradu jer je ona veliko priznanje za naš rad. Zajedno s udrugom ZUM vodimo Klub mladih volontera od 2017. i iako smo proveli mnogobrojne aktivnosti i volonterske akcije, ovo je prva ovakva nagrada. Osjećaji sreće i zadovoljstva koje imamo nakon svake akcije uvijek nas vuku naprijed i daju nam vjetar u leđa za nove akcije, ali kad se dogodi nešto ovakvo – javna potvrda našemu radu i to uz novčanu nagradu – sreći zaista nema kraja. Nagrada nas je još jače potaknula na daljnje akcije pa ćemo novac koji smo osvojili iskoristiti baš za toˮ, izjavila je pri preuzimanju nagrade Katharina Mikulić volonterka iz Kluba mladih volontera/ki. 

Drugo mjesto i nagrada od 10 000 kuna pripali su Ekološkoj udruzi Šepurina s otoka Prvića, koja je uz potporu Turističke zajednice grada Vodica u akciji prikupila ukupno 2 065 kilograma, odnosno 41 kilogram otpada po svakomu od 50 sudionika. S ukupno 5 280 kilograma, odnosno 35 kilograma otpada po sudioniku, 150 članova Športsko-ribolovne udruge Odra, Kulturno-umjetničkoga društva Čiče i Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Čiče iz Novoga Čiča te udruge Agroeduka za akciju u Velikoj Gorici osvojilo je treće mjesto i iznos od 5 000 kuna.

Coca-Colin projekt Od izvora do mora potiče i promiče akcije čišćenja područja uz hrvatske vode – rijeke, jezera i obalu Jadranskoga mora – od ambalažnoga otpada te potiče na njegovo primjereno odlaganje i čuvanje vodnoga bogatstva.

Hvala od srca Coca-Coli na priznanju te našim volonterima i volonterkama na trudu! :)

Fotke