Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

04.05.2020.

Poziv na sudjelovanje u webinaru: „Svi na istom brodu: organizacijsko okruženje u radu s volonterima/kama“

Dragi koordinatori/ice volontera/ki te predstavnici/ce organizatora volontiranja,

ovim putem vas želimo pozvati na sudjelovanje u edukativnoj aktivnosti u okviru projekta „Jačanje volonterstva u Istarskoj županiji“ koja će se, sukladno okolnostima, provesti u obliku webinara, u petak, 8. svibnja 2020. u 12 sati.

Webinar pod nazivom „Svi na istom brodu: organizacijsko okruženje u radu s volonterima/kama“ namijenjen je koordinatorima/cama volontera/ki te predstavnicima/cama organizacija koje planiraju uključivanje volontera/ki u svoj rad, a s ciljem pružanja smjernica za uključivanje zaposlenika/ca i ostalih suradnika/ca u razvoj i provedbu volonterskog programa organizacije. Razgovarat ćemo o tome kako potaknuti izgradnju dobrih odnosa između plaćenog osoblja i volontera/ki te kako suradnicima/cama približiti vrijednost volontera/ki u organizaciji, te značaj i zahtjeve kvalitetnog rada s njima. Zadnjih 20 minuta bit će posvećeno odgovaranju na pitanja sudionika/ca.

ŠTO JE WEBINAR?

Webinar (eng. webinar - web based seminar) je prezentacija, predavanje, radionica ili seminar koji se prenosi putem Interneta u realnom vremenu, a uključuje video, audio i tekstualnu komunikaciju između sudionika.

KADA ĆE SE WEBINAR ODRŽATI?

Webinar će se održati u petak, 8. svibnja 2020. u 12:00; moći će se pratiti uživo, putem ZOOM platforme. Predviđeno vremensko trajanje webinara je 1 sat.

KAKO MOGU PRISTUPITI WEBINARU?

Za pristup webinaru uživo, potrebno je upisati svoje podatke (ime, prezime, naziv organizacije i ulogu u organizaciji, e-mail adresu) u obrazac prijave. Sat vremena prije webinara na upisanu mail adresu primit ćete link za pristup webinaru, koji se održava na ZOOM platformi.

Poziv poslan na e-mail uključuje "Meeting ID" - broj kojeg ćete upisati u polje koje se pojavi nakon otvaranja linka kojeg ćete dobiti mailom, a pomoću kojeg možete pristupiti webinaru bez prethodnog preuzimanja aplikacije ZOOM. Ako pak želite preuzeti ZOOM aplikaciju možete to učiniti na stranici https://zoom.us/.

Prijave su obavezne i broj sudionika je ograničen. Kada se mjesta popune, prijave će biti zatvorene.

Za sva pitanja i nedoumice možete kontaktirati Aleksandru Lera, putem e-maila na vci@vci.hr ili  telefonskog kontakta: 097/6713214.

PRIJAVITI SE MOŽETE ZAKLJUČNO s 8. svibnja 2020. u 10 sati.

Webinar je jedna od aktivnosti projekta "Jačanje volonterstva u Istarskoj županiji", čiji je nositelj Volonterski centar Istra. Partneri na projektu su Grad Pula, Grad Buje, Srednja škola "Vladimir Gortan", Grad Pazin te Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile, Pazin. Projekt se provodi u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2020., uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.