Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

13.05.2020.

Najava aktivnosti - 19.5.2020.: Kava sa voditeljicom Kluba za zapošljavanje mladih - webinar o zapošljavanju mladih

Mlada si osoba, do 30 godina? Zanima te što znači „dobar“ životopis? Ili, kako se najbolje predstaviti na razgovoru za posao? Gdje i kako možeš dobiti podršku i usavršiti svoje vještine?

„Kava sa..“ aktivnost je zamišljena kao druženje sa stručnjacima iz područja zapošljavanja, zdravlja i aktivnog sudjelovanja u društvu te pružanje informacija publici kroz polustrukturirani intervju sa stručnjacima. Sukladno okolnostima, naše druženje odvit će se u obliku webinara (web-based seminar je prezentacija, predavanje, radionica ili seminar koji se prenosi internetom u realnom vremenu, uključuje video, audio i tekstovnu komunikaciju između sudionika).

Drugu kavu popit ćemo s Branimirom Penić, voditeljicom Kluba za zapošljavanje mladih Karlovačke županije, kojeg provodi Carpe diem – udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih.

Razgovarat ćemo o :

·         stanju na tržištu rada

·         potrebama mladih u kontekstu zapošljavanja

·         procesu traženja posla

·         ključnim elementima prijave za posao

·         mogućnostima i uslugama namijenjenih povećanju zapošljivosti mladih

Webinar će se održati u utorak, 19. svibnja u 16:00, a moći će se pratiti uživo putem ZOOM platforme.

Možete izabrati na koji način želite sudjelovati u webinaru: ukoliko imate specifična pitanja na koji želite dobiti odgovor pitanja možete postaviti putem chata. Webinar možete pratiti i bez uključivanja kamere i mikrofona.

Pozivamo sve mlade da se prijave putem obrasca za prijavu. Prijave za praćenje webinara uživo su obavezne, a prijaviti se moguće je zaključno s 19. svibnja 2020. u 11 sati.  Detaljnije informacije o događaju odstupne su u obrascu za prijavu.

Aktivnost „Kava sa….“ Provodi se u okviru projekta „Volontiranje je uKLJUČivanje“ kojeg provodi Volonterski centar Istra, u partnerstvu s Dječjim domom „Ruža Petrović“ i Domom za odgoj djece i mladeži Pula, a financijski da podupire Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ovim putem podsjećamo da smo prvu kavu „popili“ sa psihologom Velimirom Todorevićem, voditeljem Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti, s kojim smo pričali o mentalnom zdravlju te važnosti i načinima brige o istom. Snimka našeg razgovora dostupna je na YouTube kanalu Volonterskog centra Istra.

Za sva pitanja i informacije, stojimo na raspolaganju, putem e-maila: vci@vci.hr ili broja telefona 097/671 32 14.