Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

12.06.2020.

PAZIN/BUJE/PULA: Provedene informativno-motivacijske radionice o volontiranju u projektu „Jačanje volonterstva u Istarskoj županiji“

U razdoblju od 25. svibnja 2020. do 12. lipnja 2020. godine, a ciljem prilagodbe na mjere uvedene s ciljem sprječavanja bolesti uzrokovane virusom COVID-19, provedene su informativno-motivacijske radionice o volontiranju putem ZOOM platforme, on-line alata za audio-vizualnu komunikaciju u realnom vremenu. U on-line radionicama sudjelovalo je ukupno oko 215 učenika/ca 1. razreda Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin te 1. i 2. razreda Srednje škole „Vladimir Gortan“, Buje, a on-line sastanak održan je i sa članicama Volonterskog kluba Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, Pazin. Cilj informativno-motivacijskih radionica je informirati učenike/ce o ključnim pojmovima, poticati promišljanje o mogućnostima i dobrobitima volontiranja te ih motivirati za uključivanje u ciklus motivacijsko-edukativnih radionica koje će se održati u prvom polugodištu školske godine 2020./2021. Tijekom radionice razgovarali/e smo o različitim područjima i volonterskim aktivnostima, postojećem volonterskom iskustvu učenika/ca, „istinama ili mitovima“ vezanim uz volontiranje kao i o dobrobitima od volontiranja za pojedince/ke i lokalnu zajednicu. Učenici/e su bili/e aktivno uključeni/e, te su u evaluacijskom upitniku izrazili/e zadovoljstvo načinom provedbe radionice, pristupom voditeljica i korištenim alatima.

Informativno-motivacijske radionice provode se kao aktivnost projekta „Jačanje volonterstva u Istarskoj županiji“ koji se provodi s ciljem razvoja volonterstva na području Istarske županije kroz aktivnosti povećanja vidljivosti te jačanja kapaciteta organizatora volontiranja i lokalnog volonterskog centra. Nositelj projekta je Volonterski centar Istra, dok su partneri na projektu Grad Pula, Grad Buje, Srednja škola „Vladimir Gortan“, Buje, Grad Pazin i Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile, Pazin. Projekt se provodi uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Fotke