Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

30.06.2020.

KLUB MLADIH VOLONTERA/KI: POSJET SKLONIŠTU UDRUGE SNOOPY

U nedjelju, 28.6.2020., članovi/ce Kluba mladih volontera/ki i mladi iz Doma za odgoj djece i mladeži Pula posjetili su  Sklonište za napuštene i zlostavljane pse Udruge Snoopy.Svjesni potreba zlostavljanih i/ili napuštenih životinja i volontera/ki Udruge Snoopy koji s njima svakodnevno borave i o njima brinu, mladi su izrazili želju za druženjem sa psima koji su trenutno u Skloništu te pružanjem podrške Snoopyjevim volonterima/kama u brizi i njezi pasa.

13 se mladih okupilo i provelo nedjeljno popodne u Snoopyju, s najboljim čovjekovim prijateljima. Pse su razveselili šetnjom, maženjem, igranjem...društvom i pažnjom!

Osim naših mladih, u Snoopyju su aktivni/e i drugi/e volonteri/ke koji nesebično poklanjaju svoje vrijeme i pažnju kako bi uveselili živote Snoopyjevih pasa.

Članovi/ce Udruge Snoopy skrbe za  50 - 70 pasa, od kojih se dio nalazi u Skloništu, a dio na privremenom smještaju . Nekima je Snoopy prva obitelj, nekima jedna od brojnih. Također, liječe bolesne i ozlijeđene, rade s uplašenima i traumatiziranima te ih pripremaju za njihove Zauvijek domove. Za one koji su prestari ili neželjeni, Snoopy je mjesto u kojem će biti sigurni i voljeni do kraja svog života.Svaki pas u Skloništu je cijepljen, čipiran, steriliziran/kastriran i ima EU putovnicu.

Ako se pitate kako možete pomoći, trk na njihovu web stranicu i saznajte kako udomiti, donirati, volontirati, postati kum/a i dr.

Veselimo se sljedećem skorom druženju :)

Klub mladih volontera/ki zamišljen je kao mjesto susreta i podrške svima koji se žele uključiti i aktivno doprinijeti boljoj povezanosti naše lokalne zajednice te prepoznavanju njenih potencijala. Otvoren je i dostupan svima u dobi od 15 do 30 godina koji svoje slobodno vrijeme žele uložiti u unapređenje lokalne zajednice.

Klubu se možete pridružiti putem Facebook grupe Klub mladih volontera Pula ili prijavom kroz volontersku bazu, a više informacija možete dobiti putem e-maila vci@vci.hr.