Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

16.06.2021.

Održane informativno-motivacijske radionice u okviru odgoja za volontiranje u Osnovnoj školi Centar

Prošlog tjedna, 7. i 11. lipnja Aleksandra Lera i Andrea Budić, ispred Volonterskog centra Istra, održale su informativno-motivacijske radionice sa 55 učenika i učenica 3. i 4. razreda Osnovne škole Centar u okviru odgoja za volontiranje na satu razrednika.

Učenici i učenice na zabavan su način kroz rješavanje križaljki saznali što je to volontiranje a kroz timski rad olujom ideja došli do saznanja o dobrobitima volontiranja te tko su to organizatori volontiranja i volonterske aktivnosti koje organiziraju, naravno dok su ih budno pratile i usmjeravale voditeljice.

Informativno-motivacijske radionice jedne su od aktivnosti projekta "Lokalni Volonterski centar Istra". Nositelj projekta je Volonterski centar Istra a partneri na projektu jesu Grad Pula-Pola, Gimnazija Pula, Osnovna škola Centar, Centar za socijalnu skrb Pula, Grad Buje-Buie, Srednja škola “Vladimir Gortan” Buje, Grad Pazin i Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin. Projekt se provodi uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.