Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

07.04.2022.

Pula: Svjetski dan činjenja dobrih djela

"Svjetski dan činjenja dobrih djela" (Good Deeds Day) obilježen je 3. travnja 2022. različitim volonterskim aktivnostima u cijeloj Hrvatskoj, a na inicijativu organizacije Djeca za bolji svijet - glavnog koordinatora za Hrvatsku. U Istri je na sam Svjetski dan činjenja dobrih djela u Labinu provedena akcija čišćenja uvale Prtlog, u organizaciji udruge Alfa Albona i u suradnji s brojnim lokalnim dionicima i građanima-volonterima.

Najavljene su i tri akcije u drugim istarskim gradovima, organizirane na poticaj Volonterskog centra Istra.

U Poreču će se u petak, 8.4., u poslijepodnevnim satima održati akcija oslikavanja rotonde i kupališta na Gradskom kupalištu podlogama za društvene igre. Akciju organizira Društvo Naša djeca Poreč, u suradnji s Gradom Porečom, a kao volonteri će zajedno sudjelovati djeca i roditelji.

U Pazinu će se u subotu, 9.4., u jutarnjim satima održati akcija bojenja Šetališta i uređenja dvorišta Društva Naša djeca Pazin, koji akciju i organizira u suradnji s Gradom Pazinom. Volontirat će također djeca i roditelji zajedno, a dodatni se volonteri mogu uključiti dolaskom na Šetalište.

Grad Pula u subotu, 9.4.2022., organizira akciju istovremenog čišćenja sedam gradskih zelenih lokacija, koje su odabrane u suradnji s mjesnim odborima i građanima. Uz volontere Odreda izviđača pomoraca i Volonterskog centra Istra, pozvani su i svi građani i građanke koji žele učiniti još nešto dobro za svoj grad i za sebe, a mogu se uključiti dolaskom u 10 sati na jednu od lokacija koju odaberu ovisno o mjestu stanovanja ili mjestu gdje vole provoditi vrijeme u šetnji i drugim aktivnostima na otvorenom. Predviđeno trajanje akcija je do 13 sati.

Lokacije:

1.    Šuma Drenovica 

2.    Šumica iznad Krležine ulice i crkve Sv. Pavla

3.   Šumica prema Fortici na raskrižju ulica Braće Levak, Benčićeva, Sv. Jurja i prema Gradskom groblju

4.    Mandrač i šetnica Vallelunga

5.    Šuma Boškarica

6.    Područje Vala u Japodskoj ulici

7.    Uvala Zonki

Grad Pula poziva sve građane i građanke dobre volje da se priključe ovoj velikoj akciji i učine još jedno dobro djelo za svoj grad. Više informacija i kartu lokacija čišćenja odnosno prikupljanja otpada možete pronaći na stranicama Grada Pule.