Volonterski centar Istra

Novosti RSS feed

10.07.2022.

Provedena ljetna radionica: „Volontiranje u slikama“ u okviru projekta „Rastemo kroz volontiranje

Nakon završetka ove nastavne godine, u razdoblju od 27. lipnja do 8. srpnja 2022. održali smo 5 susreta ljetnih radionica „Volontiranje u slikama“. U radionicama je sudjelovalo ukupno 12 učenika partnerskih osnovnih škola: Osnovne škole Stoja, Osnovne škole Šijana i Osnovne škole Svetvinčenat koji su uz podršku i facilitaciju od strane stručne suradnice, Maje Erak te predstavnica Volonterskog centra Istra, Aleksandre i Danijele, osmislili priču te izradili pripadajuće crteže i na taj način izradili slikovnicu pod nazivom „Uzbuna u gradu Škurigradu“.

Kroz sudjelovanje u ciklusu ljetnih radionica, učenici su imali priliku usvojiti znanja o volontiranju, nenasilnoj komunikaciji, strategijama rješavanja problema, timskom radu te planiranju i provedbi projekta, razvijati kritičko mišljenje kao i komunikacijske vještine potrebne za aktivno sudjelovanje u školi i lokalnoj zajednici, te solidarnost, suradnju i osobnu odgovornost u školskom okruženju i lokalnoj zajednici. Sudionici radionice ističu kako su najzadovoljniji prilikom za upoznavanjem novih ljudi te vrlo kvalitetnom suradnjom i timskim radom. Također, ističu kako su kroz rad i podršku od strane voditeljica, imali priliku unaprijediti svoje vještine osmišljavanja i uređivanja teksta kao i vještine crtanja.

Predstavljanje slikovnice održat će se krajem kolovoza 2022. godine, a u okviru izložbe predstavit će se i različite aktivnosti provedene u okviru projekta „Rastemo kroz volontiranje“.

Projekt „Rastemo kroz volontiranje“ provodi Volonterski centar Istra, u partnerstvu s Osnovnom školom Stoja, Osnovnom školom Šijana i Osnovnom školom Svetvinčenat, uz financijsku podršku Ministarstva odgoja i obrazovanja, u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece u školskoj godini 2021./2022.