Volonterski centar Istra

O nama

Dobrodošli na web stranice Volonterskog centra Istra

Dragi volonteri i organizatori volontiranja,

dana 21. ožujka 2012. u prostorijama Obiteljskog centra Istarske županije Inicijativa za osnivanje Volonterskog centra Istre donijela je jednoglasnu odluku o formaliziranju svog rada na razvoju volonterstva i afirmaciji volonterskog rada u društvu.

Volonterski centar Istra osnovan je kao neprofitna organizacija po Zakonu o udrugama Republike Hrvatske. Osnivači su udruge Zelena Istra, Metamedij, ZUM i Suncokret Pula te fizičke osobe Elvis Fekete, Nevija Srdoč i Danijela Ustić, koji zajedno čine i Skupštinu Volonterskog centra Istra. Za članove Upravnog odbora izabrane su Suzana Fraberger, Svetlana Stojanović i Danijela Ustić, koja je jednoglasnom odlukom izabrana i za predsjednicu Volonterskog centra Istra.

Rad Inicijative i osnivanje Volonterskog centra Istra kroz protekle dvije godine pomogli su: Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Istarska županija, članice Inicijative i mnogi volonteri diljem Istre kojima se ovom prigodom od srca zahvaljujemo.

“Prepoznali smo potrebu zajednice i važnost volonterskog rada u unapređenju kvalitete življenja. Naporno radimo na afirmaciji volontera i volonterskog rada jer vjerujemo da volontiranje gradi pojedinca, a društvu u cjelini daje snagu. Stoga Vas pozivamo da se uključite u rad Volonterskog centra Istra i da i svojim primjerom promičete vrijednosti za koje se svaki volonter zalaže: dobrotu, humanost, davanje, nesebičnost, rad za opće dobro, poštenje i zajedništvo.” – Osnivači Volonterskog centra Istra