Volonterski centar Istra

Jeste li znali...?

DOBROBITI VOLONTIRANJA

Kada ljude pitate tko je volonter/ka, većina će odgovoriti da je volonter/ka netko tko ulaže svoje vrijeme u pomaganje drugima, ne očekujući pritom išta zauzvrat. Iako volonteri/ke, uglavnom, ne očekuju nagradu za svoja djela, oni nagradu dobivaju, bez izuzetka. Pomaganje drugima je jednako toliko vrijedno za onoga tko pomaže koliko i za osobu koja tu pomoć prima. Znanstvena istraživanja obiluju dokazima o pozitivnom utjecaju volontiranja na volontera/ku. Nalazi pokazuju da nas volontiranje čini zdravima – u fizičkom, mentalnom i emocionalnom pogledu.

WEBINARI o utjecaju koronavirusa na volontersku zajednicu

Trenutno smo svjedoci globalne pandemije koja nam je uvelike promijenila svakodnevnicu, te se posljedično suočavamo s brojnim izazovima - neizvjesnost, nemogućnost kretanja, strah od zaraze, izolacija i dr. Mnogi se volonteri, usprkos situaciji, vode svojim srcem i pomažu. Valja, pritom voditi računa o njihovoj dobrobiti, te o dobrobiti korisnika. 

U tu je svrhu IAVE, Međunarodna organizacija za razvoj volonterstva, osmislila niz webinara koji se tiču teme koronavirusa i njegovog utjecaja na volontersku zajednicu.