Volonterski centar Istra

Društvo bibliotekara Istre

Adresa: Herkulov prolaz 1
Grad: Pula i okolica
Poštanski broj: 52100
Kontakt osoba: Ivan Kraljević
Telefon: 388 831
Fax: 214 603
Mobitel: 091 928 26 93
E-mail: kivan@unipu.hr
Web site: http://www.dbi.hr/
Opis: DBI je strukovna udruga djelatnika knjižničarske struke, osnovana 1953.g.

Članovi su djelatnici u školskim, narodnim, stručnim, spomeničkim, fakultetskim, te sveučilišnoj knjižnici Županije istarske.

DBI je nevladina, nepolitička i neprofitna udruga, članica Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD) sa sjedištem u Zagrebu pri Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

DBI djeluje na unapređenju ugleda knjižničara i knjižničarske struke u društvu, zastupa društvene i profesionalne interese knjižničara, prema općim načelima profesionalnosti utvrđenima u Etičkom kodeksu HKD.

Udruga nastoji utjecati na društven i političke institucije radi poboljšanja položaja i opremljenosti knjižnica, sudjeluje i razmjenjuje iskustva s knjižničarima drugih udruga unutar HKD-a, te s knjižničarima iz drugih država. Zalaže se za stručno obrazovanje i potiče znanstveni rad svojih članova, pa u tu svrhu organizira predavanja i seminare.

Autorski projekti:

1. Zelena knjižnica www.zk.dbi.hr
2. BHO www.bho.com.hr
Potrebe za volonterima: Društvo će povremeno trebati 1-3 volontera radi pomoći oko aktivnosti u sklopu projekta Zelena knjižnica (www.zk.dbi.hr).

Zelena knjižnica je projekt Društva bibliotekara Istre započet u ožujku 2011. godine. Cilj projekta je preko Društva bibliotekara Istre i istarskih knjižnica educirati javnost i širiti svijest o održivom razvoju i nužnosti zaštite okoliša i to kroz: portal Zelena knjižnica, projekcije dokumentarnih filmova, stručna predavanja, tribine i promocije knjiga.

Projekt su podržali: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Pula i Grad Rovinj.

Većina aktivnosti provodi se jednom do dva puta mjesečno u Puli u Sveučilišnoj knjižnici, Fakultetu za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković", Kinu Valli, Domu hrvatskih branitelja, Gradskoj knjižnici i čitaonici...
Specifičnosti volontiranja: Poslovi volontera bi se sastojali u pomaganju oko pripreme dvorane za predavanja i filmske projekcije, fotografiranju aktivnosti, plakatiranju...

Ukupno se radi o 3 - 6 sati volonterskog rada mjesečno. Po jednoj aktivnosti je dovoljna pomoć jednog do dva volontera, ovisno o dogovoru s voditeljom projekta.

Volonterska mjesta

Volontersko mjesto Lokacija Period
Volontiranje za Zelenu knjižnicu Pula i okolica 01.02.2018 - 18.12.2018