Volonterski centar Istra

DRUŠTVO DISTROFIČARA ISTRE

Adresa: Trg na mostu 2
Grad: Pula i okolica
Poštanski broj: 52100
Kontakt osoba: Robert Raste, Predsjednik Društva
Telefon: 091/5388 717
Fax: 217 242
Mobitel: 091/5388717
E-mail: ddi.pula@gmail.com
Web site: http://www.ddi.hr/
Opis: Ukratko o Društvu; -Društvo distrofičara Istre od davne 1974. godine okuplja, skrbi i pomaže osobama oboljelim od mišićne distrofije - neuromuskularnih bolesti koje spadaju u vrh najtežih tjelesnih oštećenja. -Bolest je progresivna, zahvaća cijelo tijelo oboljelih, u većini slučajeva nasljedna, a budućnost 90 % našeg članstva, jesu potpuna ovisnost o tuđoj njezi i pomoći. -Registrirani smo pri Uredu za državnu Upravu Županije Istarske i djelujemo na području cijelog našeg poluotoka - Istre. -Društvo je nestranačka, nevladina, neprofitabilna, isključivo dobrovoljno - socijalna udruga građana. -Sve aktivnosti našeg Društva svode se na volonterski rad dobrih ljudi bez kojih ovo Društvo ne bi moglo opstati. -Za pojedinosti i preostale informacije o radu i aktivnostima našega društva posjetite našu internet stranicu, www.ddi.hr.
Potrebe za volonterima: Potrebe za volonterima su velike a odnose se na potrebe u provedbi raznih aktivnosti udruge. Razne su sktivnosti koje uključuju radionice, izlete po Istarskoj županiji, posjete oboljelim članovima, pomoć pri provedbi raznih susreta, edukacija i sl. Potrebe za volonterima se odnose na fizičku pomoć članovima
a u njihovim svakodnevnm aktivnostima i u aktivnostima udruge.
Specifičnosti volontiranja: Članovi Društva distrofičara su osobe s invaliditetom - radi se o teško pokretnim i nepokretnim osobama. Pomoć članovima je potrebna u provođenju njihovih svakodnevnih aktivnosti kako bi se rasteretila njihova bliža obitelj.

Volonterska mjesta

Volontersko mjesto Lokacija Period
Održavanje kućanstva Pula i okolica 12.09.2021 - 30.09.2021