Volonterski centar Istra

Znanstveno Edukacijski Centar Višnjan

Adresa: Istarska 6
Grad: Višnjan i okolica
Poštanski broj: 52463
Kontakt osoba: Andrea Praznik
Telefon: 052 449 178
Fax: 0
Mobitel: 098253096
E-mail: volonter@exp.hr
Web site: http://www.sci.hr/
Opis: Znanstveno edukacijski centar Višnjan je neprofitna privatna ustanova, osnovana 2004.g., kojoj je misija pružanje stručne podrške svim subjektima uključenim u edukacijske i znanstvene procese, učenicima, roditeljima, lokalnoj i široj zajednici s ciljem stvaranja boljeg društva. Aktivnosti se provode u suradnji s javnim institucijama, školama, udrugama, studentima te stručnim suradnicima i entuzijastima. Najpoznatije aktivnosti su ljetne škole znanosti za djecu i mlade iz zemlje i inozemstva, dok se kroz ostatak godine organiziraju brojna predavanja, radionice, gostovanja u medijima te jednodnevne edukacijske aktivnosti iz područja prirodnih znanosti, zaštite okoliša, rada s djecom i mladima, društvenog aktivizma. Centar je član međunarodne organizacije Network of Youth Excellence (pod sponzorstvom Unesco-a) koja zagovara međunarodno povezivanje institucija koje promoviraju znanstveno obrazovanje mladih.
Potrebe za volonterima: Naši će volonteri biti angažirani na aktivnostima poput razrade i pisanja projekata, gradnje brvnare te uređenja botaničkog vrta. Naša je namjera, putem navedenih aktivnosti, volonterima i budućim korisnicima približiti znanost i ljubav prema prirodi.
Specifičnosti volontiranja: U skladu sa dosadašnjim društvenim djelovanjem Znanstveno edukacijskog centra, naša je namjera volonterima pružiti priliku za osobni razvoj i dodatno obrazovanje u mirnom i inpirativnom okruženju malenog istarskg gradića Višnjan. Osim toga, obzirom na mnogobrojne zanimljive i inovativne ideje, ali i nedostatak ljudi za realizaciju istih, uključivanje volontera u naš radi čini nam se kao idealna prilika za obje strane. Također, opskrbljeni smo svim potrebnim uvjetima za dolazak naših volontera (smještaj, hrana, oprema za rad) kao i vedrim i profesionalnim osobljem kojemu će biti zadovoljstvo brinuti se o našim volonterima te im pružati pomoć tijekom volonterskog angažmana. Vjerujemo kako će iskustvo u našem centru volonterima biti zanimljivo i inspirativno te da će uz našeg ravnatelja - Korada Korlevića imati priliku naučiti pregršt interesantnih stvari i podataka.

Volonterska mjesta

Volontersko mjesto Lokacija Period
Asistent/ica u projektima Višnjan i okolica 01.07.2014 - 31.10.2014