Volonterski centar Istra

Administrator_ica društvenih mreža i web portala

Organizator: Udruga ZUM
Lokacija: Pula i okolica
Ciljani broj volontera: 2
Kontakt (osoba): Katharina Mikulić 092/1232290 zum@udrugazum.org
Web: https://infocentarzum.org/
Period: 16.05.2022 - 31.12.2022
Učestalost: 2 sata tjedno
Opis volonterskog mjesta: Jedan od postavljenih ciljeva projekta “Info-centar za mlade ZUM” jest podići razinu informiranosti mladih s područja Pule i Istarske županije o prilikama za obrazovanje i usavršavanje, kulturi i slobodnom vremenu, zapošljavanju i poduzetništvu, aktivnom sudjelovanju u društvu i mobilnosti. Udruga zato traži dva volontera za poziciju administratora_ice društvenih mreža i web portala koji će voditi kanale udruge ZUM, objavljivati sadržaje i informacije koje su od interesa za mlade.

Od volontera se očekuje da objavljuje informativni i savjetodavni sadržaji koji su namijenjeni mladima a objavljivalo bi se na kanalima udruge ZUM: društvene mreže, web stranica i podcast.

Volonter_ka bi radio_a na kreiranju takvih sadržaja ili promociji postojećih sadržaja s društvenih mreža. Od volontera_ke se očekuje da prati informacije i događaje na društvenim mrežama, stupa u kontakt s ustanovama, udrugama, institucijama kako bi dobili informacije koje su namijenjene mladima, bude kreativan_na i inovativan_na u kreiranju sadržaja i koristi inovativne alate i metode.
Na web stranici infocentarzum.org volonter_ka može pisati svoje vlastite članke, podijeliti informacije o otvorenim mjestima vezano za obrazovanje i usavršavanje, pisati o mobilnosti mladih, zanimljive sadržaje za studente_ice i savjetodavne sadržaje iz različitih područja.

Volonter_ka sudjelovat će u kreiranju i emitiranju podcasta ZUM-a. Podcast bi se emitirao jednom mjesečno. Zajedno s koordinatorom i koordinatoricom volontera, volonter_ka će raditi na pripremi sadržaja, kontaktiranje gostiju, vođenju emisije i objava na kanalima.
Volonteri će na raspolaganju imati internet, laptop, prostor za rad, online alat za izradu vizuala (Canva pro), druge alate za izradu sadržaja, slobodu izražavanja svoje kreativnosti, podršku i pomoć za kvalitetno izvođenje zadataka.
Potrebne vještine: Od volontera/ke se očekuje:

- interes i spremnost za grupni i individualni rad

- komunikativnost i pristupačnost

- fleksibilnost i snalažljivost u izvršavanju zadatka

- odgovornost za izvršavanje ranije dogovorenih zadataka
Posebni zahtjevi: Iako nije nužno, volonteru_ki bi dobro došla informatička pismenost . Točnije, poznavanje rada na osnovnim programima uređivanja slike, videa ili zvuka (Canva, Adobe...))
Komentar organizatora: Udruga ZUM kroz ove aktivnosti doprinosi ostvarenju ciljeva djelovanja organizacije, s obzirom da se na ovaj način potiče mlade na aktivno sudjelovanje, promiče važnost neformalnog obrazovanja, pruža znanje i vještine kritičkog promišljanja i djelovanja u zajednici.
Volonter/ka svojim angažmanom na volonterskom mjestu doprinosi povećanju vidljivosti i afirmaciji volonterstva te kroz aktivnosti radi na povećanju informiranosti mladih i zainteresiranih građana/ki. Svojim aktivnim angažmanom doprinosi kvalitetnoj izvedbi aktivnosti i promociji projekta.
Kategorije volonterskih mjesta: Mediji
Prijavljeni volonteri: Trenutno nema prijavljenih volontera