Volonterski centar Istra

Restauracijski kamp "Let's connect"

Organizator: Udruga Biom
Lokacija: Labin i okolica
Ciljani broj volontera: 20
Kontakt (osoba): Nikolina Petrac +385915244592 nikolina.petrac@biom.hr
Web: http://www.biom.hr/
Period: 04.07.2022 - 13.07.2022
Učestalost: svaki dan
Opis volonterskog mjesta: Park Prirode Učka i udruga BIOM nastavljaju sa aktivnostima obnove travnjaka te zajednički organiziramo kamp obnove travnjaka pod nazivom Let's connect.

Krški travnjaci na području Parka Prirode Učka stanište su brojnih vrsta ptica, leptira, gmazova. No, ograničavanjem i sprečavanjem prirodnih požara te napuštanjem tradicionalnog stočarstva ova dragocjena staništa postepeno se pretvaraju u šikare i šume.

Cilj nam je podijeliti praktično iskustvo restauracije travnjaka, a naglasak će biti i na edukativnoj komponenti kampa. Aktivnostima na kampu nadamo se podići svijest o tome da smo svi mi odgovorni za područje u kojem živimo, a sve to kroz timski rad i doprinos pozitivnim promjenama u prirodi. Uz naš tim stručnjaka studenti će steći teorijska i praktična znanja koja će im biti korisna u profesionalnom i akademskom razvoju.
Potrebne vještine: Tražimo sve zainteresirane za stjecanje praktičnih znanja u restauraciji travnjaka u sklopu edukativno-volonterskog kampa na području Parka prirode Učka. Broj sudionika je ograničen na 20 te ćemo sudionike kampa izabrati na temelju motivacije prijavljenih.
Posebni zahtjevi: Moguće je sudjelovati na kampu u njegovu punom trajanju ili doći na samo nekoliko dana.
Komentar organizatora: Sudjelovanje u kampu je besplatno, a svim sudionicima osigurani su smještaj, hrana, prijevoz po terenu te potrebni alati i oprema za rad. Prijevoz do kampa potrebno je organizirati samostalno, a ako netko dolazi javnim prijevozom, organizatori vas mogu pokupiti u Lovranu.
Kategorije volonterskih mjesta: Očuvanje okoliša
Prijavljeni volonteri: Trenutno nema prijavljenih volontera