Volonterski centar Istra

Volonteri u Društvenom vrtu Gregovica

Organizator: Udruga Zelena Istra
Lokacija: Pula i okolica
Ciljani broj volontera: 6
Kontakt (osoba): Nina Brnic 099 70 58 210 ured@zelena-istra.hr
Web: http://www.zelena-istra.hr/
Period: 01.09.2021 - 31.08.2022
Učestalost: Dva sata tjedno ili svaka dva tjedna ili mjesečno, po želji
Opis volonterskog mjesta: Tražimo volontere koji će zajedno s nama vrtlariti u Društvenom vrtu Gregovica: saditi, plijeviti, zalijevati, brati plodove i sl. Također nam trebaju volonteri koji će pomagati pri organizaciji i provedbi radionica i evenata koji se redovno održavaju u vrtu.
Potrebne vještine: Afinitet za vrtlarenje (prethodno iskustvo je dobrodošlo, ali nije nužno) i želja za povezivanjem i jačanjem lokalne zajednice.
Posebni zahtjevi: -
Komentar organizatora: Udruga Zelena Istra, zajedno s partnerima Gimnazija Pula, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom, Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Udruga za autizam Istarske županije i Studentska udruga Pula, dobila je na upravljanja Društveni vrt na Gregovici na razdoblje od 2 godine. Društveni vrt dio je Urbanih vrtova Gregovica, nalazi se na području Mjesnog odbora Gregovica i ima površinu oko 1500 m2.

Grupa za urbane vrtove Zelene Istre nastala je kao inicijativa građana za realizaciju i promociju urbanih vrtova u Puli te za pokretanje prvog društvenog vrta kao mjesta za odmor, druženje, edukaciju, pristup ka zdravom i samoodrživom načinu života i jačanju zajednice.

U vrijeme krize zajednice trebaju naći brza i efikasna rješenja, a urbani vrtovi svakako su jedan od njih! Urbano vrtlarenje može poboljšati pristup zdravoj i sigurnoj hrani, smanjiti utjecaj na klimatske promjene te smanjiti stres! Urbani vrtovi postaju zelene 'društvene zone', jer do jučer možda nepoznati susjedi kroz zajedničko vrtlarenje međusobno se bolje upoznaju i druže. Tako urbani povrtnjaci i voćnjaci povezuju sugrađane koji ih obrađuju, što potiče i društvenu odgovornost.
Kategorije volonterskih mjesta: Očuvanje okoliša
Prijavljeni volonteri: Anna , Moris , Ivona